Skip to Content

Zandvoortse Scouts ontmoeten Bear Grylls

Stel je voor dat je je held gaat ontmoeten. Dat is Jarno Hoekstra en Koen van Dam overkomen, twee Verkenners van de Scoutinggroep Stella Maris – St. Willibrordus uit Zandvoort. Zij hebben Bear Grylls, de Ultimate Survivor ontvangen. Dit deden ze op Campdowne, een internationaal Scoutingkamp in Engeland waar ze op 10 augustus van terug komen.

 
Het extra bijzondere aan de ontmoeting met Bear Grylls is dat hij óók de Chief Scout van het Verenigd Koninkrijk is, de laatste van de opvolgers van Lord Baden-Powell. Daarom bezocht hij Campdowne en drie Jamboree's in Cornwall, Kent en West-Sussex. Deze inspectieronde maakte hij samen met zijn vriend David Walliams, de komiek van Little Britain, om hem te laten zien waarom Scouting nu zo een geweldige hobby is en waarom hij trots is daarvan de Chief Scout te zijn.
 
Ze maakten met de helikopter een spectaculaire entree. Koen en Jarno wachtte het duo op samen met een Franse Scout en bracht ze naar het hoofdpodium voor de toespraken. Bear noemt Scouting in drie woorden “Vriendschap, lachen en spannend”, Dave vindt het eerder “Leuk, luid en lol”. Vervolgens gingen ze wat activiteiten bekijken. David ging mee naar boogschieten en nadat Koen en Jarno het even voordeden, raakte David precies de roos. Een natuurtalent, alhoewel David “I don't know what all the fuss is all about” zei.
 
Bear ging voor de grotere uitdagingen zoals de “Leap of Faith”, waarbij je gezekerd een acht meter hoge paal inklimt en vanaf het kleine platformpje daarboven naar een trapeze springt anderhalve meter verderop. Een mooie sprong en een mooie afsluiting van een prachtige dag met onvergetelijke herinneringen.
 
Op Campdowne krijgen de jongens veel activiteiten voorgeschoteld, zoals een hoogte-parcours, een kabelbaan, luchtbuks schieten, hamsterballen, klimmen, abseilen, quads en Segways rijden en trampoline-bungee. Maar ook een internetcafé, kampwinkel en nog veel meer. Tijdens de lunch en 's avonds is er entertainment op het hoofdpodium. De activiteiten, de entertainment en de open dag zijn tegelijk de gelegenheden om mensen te ontmoeten en veel nieuwe vriendschappen te sluiten die je een leven lang meedraagt. Jarno en Koen hebben nu mooie verhalen voor hun gesprekken met Amerikanen, Egyptenaren, Fransen, Ghanezen en natuurlijk heel veel Engelsen. Van dit kamp en deze ontmoetingen zal iedereen nog heel lang nagenieten.

Reacties

Machtig mooi. Ik ben jaloers.

Machtig mooi. Ik ben jaloers. Het waren voor Koen 2 fantastische weken.