Skip to Content

Verkenners

 

Voor: Jongens van 11 tot 16 jaar
Opkomst: Elke woensdagavond van 19:30 tot 21:00 uur
Leiding: Stijn, Jarno, Okke, Stanley en Marcus

 

Als verkenner kun je je bij scouting helemaal uitleven.

Samen met je nieuwe vrienden, die net als jij tussen de 11 en 15 jaar oud zijn, kun je heel wat leuke dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekend kamperen in het bos.
Even geen gezeur over school of huiswerk, maar lekker genieten van de vrijheid die je dan hebt.

Met elkaar bouw je met wat palen en touw een gigantische familieschommel, waar de hele groep op kan. Neem van ons maar aan dat je wel even moet doorzetten bij het bouwen, maar met elkaar lukt dat best.

Vervolgens sprokkel je takken en boomstammen, waarmee je zelf een vuur aanlegt. Niet aanmaken met kranten of aanmaakblokjes, daar is geen kunst aan. Nee, als verkenner bouw je zo'n vuur langzaam op.
Je begint met kleine droge takjes. Wanneer deze branden zet je er voorzichtig iets grotere takken omheen en uiteindelijk, wanneer de vlam er goed inzit gaan de gehakte houtblokken op het vuur. Natuurlijk heb je als goed verkenner een schep en een emmer water bij de hand, want we willen vanzelfsprekend geen ongelukken....

Heb je een goede aslaag verkregen dan temper je het vuur en kun je er heerlijk kippen boven braden. Reken maar dat dat smaakt! En met een berg sterke verhalen wordt de avond gezellig afgesloten.

Verkenners hebben naast gezellige weekenden en kampen nog veel meer aktiviteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaarsen gieten, vliegers bouwen, morse seinen met een ander groep, een apenkooi pioneren, houtgraveren, je eigen dasring uit leer snijden, kompas, zwerftochten door onbekend terrein maken, een winterweekend in de sneeuw of last but not least een nachtelijke dropping waarbij je zelf op de juiste plaats van bestemming moet zien te komen. Kijk maar eens op ons programma.

Elke vier jaar gaan de Verkenners naar Camp Downe in Engeland: een avontuur van twee weken op een groot scoutingterrein tussen tweeduizend andere scouts van over de hele wereld. Een onvergetelijke ervaring die we delen met de Scouts van de 3rd St. Albans.

Natuurlijk houdt de leiding wel een oogje in het zeil.

Gebruik het info formulier voor vragen over de Verkenners.